Forskning

På denna sida kan du hitta intressanta länkar om studier, tidningsartiklar och relevanta frågor gällande fysisk aktivitet på jobbet.

Vilka använder The Walkdesk och hur?

Intresset för gångband från näringslivet är stort. En bättre hälsa skapar starkare medarbetare, vilket leder till färre sjukskrivningar. Företag är redo att investera i en bättre hälsa för att skapa bättre förutsättningar för sina anställda att ha en hälsosammare arbetsplats. The WalkDesk är det perfekta redskapet som fyller sin funktion både för arbetet och hälsan.

Personer som arbetar hemifrån är idag en av våra viktigaste kunder. Det är lätt att bli inaktiv vid hemarbete men med The WalkDesk avhjälps det snabbt och tiden som sparas genom att aktivera sig på jobbtid istället för på fritid är ovärderlig.

I vår forskning kan du läsa mer!

Viktnedgång med The Walkdesk

Att promenera dagligen är ett bra sätt att hålla kontroll på vikten, men det är inte det enda som krävs. Alla är överens om att vardagsmotion är en viktig faktor för vår hälsa och genom att använda The WalkDesk i din jobbsituation kommer hälsan att förbättras mångfalt.

Genom att promenera kommer förutsättningarna för att gå ner i vikt och minska midjemåttet att öka, men vi måste också ta hand om vår kosthållning för att få en effekt som varar över tid.

Kaloriförbrukning är den viktigaste faktorn om man vill gå ner i vikt. På följande bild ser man tydligt de fördelar gällande kaloriförbrukning de som promenerar på jobbet har. En användare som är 49 år gammal ombads att bära en EXERSPY, ett armband som kan räkna ut exakt kaloriförbrukning på en människa. Personen i fråga ombads att använda en hastighet av 1 km/h på sitt The Walkdesk gångband.

Personen använde The Walkdesk mellan kl 10-12 på förmiddagen och förbrände då 279 kalorier. Mellan kl 14-16 på eftermiddagen fick personen istället sitta ner och arbeta i två timmar, han förbrände då endast 191 kalorier. Den enkla beräkningen visar att den här personen förbränner ca 45% mer kalorier när han använde The Walkdesk.

Låt oss anta att personen använder The Walkdesk ca 5 timmar om dagen, då betyder det att han kommer att förbränna ca 6000-7000 kalorier extra varje månad. Och att promenera i 1 km/h medan vi jobbar, det klarar vi faktiskt alla av!

Läs mer om EXERSPY på: https://www.dotfit.com/content-5479.html