FAQ

 • Vad är ett gåband med bord, och hur fungerar det?

  Ett gåband med tillhörande skrivbord består av två delar, dels själva gåbandet och dels ett höj- och sänkbart skrivbord. Det går både att köpa själva gåbandet separat och använda det tillsammans med ett befintligt skrivbord, eller köpa ett kombinerat gåband med höj- och sänkbart skrivbord.

 • Varför ska jag promenera samtidigt som jag arbetar?

  Det enkla svaret är att stillasittande är farligt, medan motion och rörelse är hälsosamt. Med hjälp av ett gåband kan man på på ett smart sätt kombinera arbete med motion. Med ett promenadband går det att röra på sig samtidigt som man gör traditionellt stillasittande sysslor som att svara på e-post, läsa texter på internet eller delta i konferenssamtal. Eftersom underarmarna kan placeras vilande på skrivbordet så blir du centrerad och stabil när du går på gångbandet.

 • Kan jag ställa in höjden på bordet?

  WTD200 är en justerbar modell med medföljande skrivbord där du enkelt kan ställa in rätt höjd för dig. Bandet har en hydralisk cylinder monterad som gör att du kan ställa in höjden på bara några sekunder.

 • Vilka typer av arbeten kan bli utförda på en Walkdesk?

  De flesta vanliga arbeten som kan utföras vid ett skrivbord kan man även utföra med en Walkdesk. Börja med lite enklare uppgifter som att ringa telefonsamtal och surfa på nätet innan du har lärt dig att behärska ”tekniken”. Efter 2-3 gånger på en Walkdesk kommer det börja kännas naturligt och efter ett tag kommer du inte ens tänka på att du promenerar. Behöver du stanna till en stund kan du alltid trycka på paus-knappen.

 • Hur många timmar om dagen ska jag använda Walkdesk?

  Tester har visat att Walkdesk utan problem kan användas upp till 10 timmar per dag. Det är oftast inte promenadbandet som begränsar hur länge du kan gå, utan din kropp. Vi rekommenderar att du börjar med att gå ca 2 – 4 timmar per dag på gångbandet tills din kropp har vant sig. Därefter kan du med tiden öka om du känner att du vill gå mer. Om du går en kilometer på en timme så har du gått ungefär 3 000 steg.

  Världshälsoorganisationen rekommenderar att man går minst 10 000 steg om dagen. Promenadbandet från Walkdesk kan hjälpa dig att enklare uppnå det målet, efter ca 3 timmar på gångbandet i långsam hastighet har du kommit upp i 10 000 steg.

 • Vilken typ av underhåll behövs för gåbandet?

  Vi rekommenderar att du använder smörjmedel med 100% silikon var tredje månad, detta gör att friktionen reduceras och bandet rullar på lätt och smidigt. Kontrollera även att remmen på gåbandet är centrerat.

  Du hittar mer instruktioner i den medföljande manualen.

 • Hur mycket låter gåbandet?

  The Walkdesk är designad för att användas i en kontorsmiljö bredvid dina kollegor eller i ditt hem. Hur mycket bandet låter beror på vilken hastighet du går i. För gåbanden WTD100 och WTD200 är ljudnivån vid 1 km/h är 47 decibel och vid 2 km/h är den 50,1 decibel. WTB500 är ännu tystare, vid 2 km/h är ljudnivån endast 42,7 dB!

  Vilka skor du använder påverkar också ljudnivån, skor med hårda sulor eller klackar kommer låta mer än dämpade promenadskor.

 • Vilka skor ska jag använda på bandet?

  Du behöver inte byta skor om du går i lägre hastigheter och korta tidsperioder. Om du arbetar hemma med The Walkdesk eller om du har tänkt att gå mer än två timmar per dag rekommenderar vi att du använder bekväma promenad- eller träningsskor med dämpning. Det blir både skonsammare för din kropp och det kommer låta mindre. Att använda skor med höga klackar eller hårda sulor rekommenderas inte.